Duurzaamheid

‘Wat je vandaag doet, kan al je morgens verbeteren.’

De heropleving van duurzaamheid is bij BEBÉ niet onopgemerkt gebleven. Omdat de wereld grote sprongen maakt in het creëren van een duurzame wereld, willen wij ook onze rol spelen! Wat doet BEBÉ om zijn rol te spelen? Wij vinden duurzaamheid erg belangrijk in de tijd waarin we ons bevinden. Daarom willen we samenwerken en bijdragen aan een duurzame toekomst. Natuurlijk willen we allemaal een mooie, schone en vooral leefbare wereld achterlaten voor de nieuwe generatie (klein)kinderen die komt. Maar wat doen we eigenlijk aan duurzaamheid en hoe helpen jullie mee? 

BEBÉ werkt samen met Duurzaam Verzenden®. Een bedrijf dat bomen helpt planten en gebruik maakt van duurzaam verpakkingsmateriaal in plaats van niet-duurzame verpakkingen. Door het gebruik van deze dozen maken we niet alleengebruik van duurzame verpakkingen, maar wordt het geld ook gebruikt voor een uiterst belangrijk wereldwijd doel. Met uw aankoop bij BEBÉ draagt u daar ook aan bij!

Het doel van Duurzaam Verzenden is als volgt: "Ons doel voor 2020? Meer dan 1.000.000 duurzame verzenddozen! Dat is nodig op weg naar een door ons aangeplant bos! Een uniek bos met bomen geplant voor een betere wereld dankzij u. Een bos dat voor iedereen vrij toegankelijk is en de (bedrijfs-)namen van alle deelnemers laat zien. Een nieuw bos, voor altijd! Door gebruik te maken van deze boxen maken we niet alleen gebruik van duurzame boxen, maar wordt het geld ook gebruikt voor een uiterst belangrijk globaal doel.” 

 

Meer te weten komen over Duurzaam Verzenden®?

Naast het gebruik van duurzame verzenddozen maakt BEBÉ ook gebruik van duurzame materialen voor de speelkleden. De speelkleden bestaan voor 100% uit verbeterd polyester, dat op een milieuvriendelijkere manier wordt geproduceerd dan voorheen.  In het verleden was de gebruikte olie in de polyester een grote boosdoener op het gebied van duurzaamheid, maar dankzij veel innovatie wordt de olie minimaal gebruikt, waardoor polyester duurzaam is. Tegelijkertijd is de kwaliteit van de polyester in deze innovatieperiode zodanig verbeterd dat de microplastics die vrijkomen bij het wassen ook sterk gereduceerd worden. Tot slot wordt ook het recyclingproces duurzaam verbeterd, zodat de uitstoot drastisch wordt teruggedrongen. 

Het grote voordeel van het gebruik van dit soort polyester in producten is dat het weefsel niet kreukt en gemakkelijk te reinigen is, waardoor het gebruik van een wasmachine minder nodig is, wat weer een besparing van elektriciteit oplevert. Hoewel polyester van nature niet biologisch afbreekbaar is, is het uiterst gemakkelijk te recyclen, waardoor de stappen om producten 'groener' te maken bij het recyclen worden gereduceerd. Een andere mooie eigenschap van het gebruik van polyester is dat het fundamenteel duurzamer is. Veel andere materialen zoals wol, katoen of zijde zijn minder duurzaam, waardoor polyester een geweldige materiaalkeuze is! 

Social Media

Onze Partners

© BEBÉ® 2020